Met elkaar zijn wij Lendahand

Het is alweer 4 jaar geleden dat ik het idee kreeg Lendahand te starten. Deels uit passie (‘laten we de laatste generatie zijn die weet wat wereldwijde armoede is’), deels uit naïviteit (‘lijkt me wel gaaf een social enterprise op te zetten’) en deels uit frustratie (‘het financiële systeem kan een stuk beter’).

Het begon allemaal in mijn eentje 3-hoog achter in een appartementje in Amsterdam-Oost. En dit is het kantoor van Lendahand nu, pal naast Rotterdam CS in een community van start-ups.

Van one-man show naar social enterprise

De kritieke fase van de man-met-een-droom is duidelijk voorbij. We hebben aandeelhouders achter ons staan (waarvan de meesten eerst enthousiaste uitleners waren voordat ze aandeelhouder werden), een Raad van Advies van een wijze dame en 2 heren en bijna 750 actieve crowdfunders.

Als oprichter en CEO van Lendahand ben ik verder erg trots op het team. We werken nu met 7 mensen aan het Lendahand initiatief, waarvan de helft parttime. We hebben nu voor elk kritiek proces iemand zitten met kennis van zaken. Daarbij moet je denken aan het selecteren van lokale partners, het in de markt zetten van het Lendahand initiatief, het verder ontwikkelen van onze website en het verder professionaliseren van de ‘back-end’, ofwel alle administratieve processen.

Lendahand dat ben jij

We zijn van 0 euro naar meer dan 2 miljoen euro gegaan in anderhalf jaar door middel van crowdfunding. Maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. We hebben ambities om nog harder te groeien en zo nog meer sociale impact te creëren. Aan de passie zal het niet liggen, die is met de uitbreiding van het team minstens 7x zo groot geworden. En de meest naïeve dromen zijn onderhand realiteit.

Lendahand bouwt verder aan een mooie toekomst. Maar Lendahand is niet alleen het team dat hier in Rotterdam zit. Ook jij bent onderdeel van Lendahand! Zonder onze loyale uitleners zijn wij ‘gewoon een van de vele websites’. Maar met jou zijn we een beweging die de wereld op efficiënte wijze een beetje beter maakt. Met elkaar zijn wij Lendahand!

Word onderdeel van Lendahand

Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.