Maandoverzicht maart 2016

Afgelopen maand was een bewogen maand. Sinds we eind vorig jaar Financieel Product van het Jaar geworden zijn bij De Financiële Telegraaf, merken we een sterke groei van de vraag naar projecten. Dat is ontzettend mooi natuurlijk, het betekent dat veel mensen mee willen helpen met het financieren van het MKB in ontwikkelingslanden. Maar, het zorgde er wel voor dat we regelmatig ‘uitverkocht’ waren. En dat is ontzettend jammer.

Wij doen dan ook hard ons best om nieuwe lokale partners op onze crowdfunding website aan te sluiten. Daarvoor hebben we een degelijk proces ontwikkeld. Omdat de crowd voor terugbetalingen afhankelijk is van de lokale partners nemen we, ondanks de enorme vraag naar projecten, de tijd om zeer zorgvuldig lokale partners te selecteren. Vorige maand konden we dat proces wat betreft Cambodja afronden. Daarbij hebben we niet één, maar zelfs twee lokale partners gecontracteerd.

Niet alleen het aansluiten van lokale partners is een tijdrovend proces. Afgelopen maand konden we, met trots, ook een ander taai project afronden. Intern noemen we het ook wel "project wasbak". Het heeft driekwart jaar gekost, maar het is gelukt om een klein aanrecht in ons kantoor te krijgen. Misschien niet heel relevant voor de business, maar het maakt ons leven een heel stuk makkelijker en na alle moeite zijn we er ook wel trots op.

Wat gaat komende maand brengen? Nou, we verwachten op zeer korte termijn antwoord of we onszelf B-Corp mogen noemen: een label voor bedrijven die aan hele strenge standaarden voor sociale impact en duurzaamheid voldoen. We wachten met spanning af!

Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.