Nederlanders hebben weinig vertrouwen in ontwikkelingshulp

Nederlanders hebben over het algemeen weinig vertrouwen in ontwikkelingshulp. Dat blijkt uit een onderzoek dat we onlangs hebben laten uitvoeren onder 1000 Nederlanders. Het dominante beeld over ontwikkelingshulp is niet erg optimistisch. Zo twijfelen veel Nederlanders of het geld dat ze aan ontwikkelingswerk doneren, wel echt op de juiste plek terecht komt. Sommigen geloven zelfs dat armoede in ontwikkelingslanden niet te bestrijden is. Enorm jammer, want we kunnen met elkaar weldegelijk een verschil maken.


Uitlenen vs doneren
Toch zien we gelukkig ook nog altijd veel bereidwilligheid om te helpen. Veel Nederlanders ervaren het als een plicht om geld te delen met mensen die het minder goed hebben dan zijzelf.
Wat opvalt is dat het vertrouwen groeit als mensen hun geld zouden uitlenen in plaats van doneren. Als je geld leent, ga je er serieuzer mee om, denkt een groot deel van de ondervraagden. Daarnaast denkt een ruime meerderheid dat we armoede kunnen bestrijden door te investeren in ondernemers in ontwikkelingslanden. 

Lees meer over het onderzoek in ons persbericht >

Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.