Ondernemer aan het woord: Batjargal Getseljav uit Mongolië

Batjargal Getseljav startte in 2014 samen met zijn zoon een garage. Ondanks dat dit nog helemaal niet zo lang geleden is, vliegen de aanvragen hun om de oren. Met de lening die ze via Lendahand gekregen hebben heeft het bedrijf flink kunnen investeren in de aanschaf van gereedschappen. 

De garage
De garage is perfect gelegen in het centrum van Chinggis Khaan stad en de vraag naar reparaties is hoog. Naast het repareren van auto’s heeft Batjargal ook een reinigingsservice. Momenteel heeft hij vier mensen in dienst. 

Een lening voor lasapparatuur
Batjargal heeft jarenlange ervaring als automonteur. Met de lening van Lendahand kon hij zijn eigen bedrijf starten met de aanschaf van onder andere aan lasapparaat. Zijn beide zoons helpen in de garage. Batjargal vertelt: “Momenteel gaan de zaken goed. Vooral het overspuiten van auto’s is een goede inkomstenbron met inkomsten tot 300 euro per auto. Ik kan nu twee auto’s per dag repareren of overspuiten.”  Wij geloven Batjargal op zijn woord, want toen we aankwamen bij de garage stonden er zelfs flink wat auto’s buiten de garage te wachten op een beurt.

Toekomstplannen
Batjargal wil in de toekomst een grotere garage bouwen zodat hij meer dan twee auto’s per dag kan repareren. Hij is van plan om zijn huidige garage dan om te bouwen tot een winkel waarin hij auto onderdelen kan verkopen. Daarvoor wil hij nieuwe lening gaan afsluiten. In de tussentijd heeft Batjargal ook een training gevolgd van de Lendahand Foundation. Als ondernemer staat hij nu nog steviger in zijn schoenen! 

Ook investeren in een van onze ondernemers? Kijk hier welke projecten financiering nodig hebben. 

Deze blog is geschreven door Thomas Maas, die gedurende zijn wereldreis een paar lokale partners en ondernemers van Lendahand heeft bezocht.

Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.