Ondernemer aan het woord: Santiago Echeverry uit Colombia

Written by Peter Stolze on 1 June 2017

Vijf jaar geleden volgde Santiago Echeverry zijn hart en zegde zijn baan in de financiële sector op. Als enorme hondenliefhebber startte hij een hondenuitlaatservice. Door flyers, Facebook en mond-op mondreclame werd dit een enorm succes en Santiago besloot een dagopvang- en hondenhotel te starten. Sinds vier jaar is zijn bedrijf 'Perros Bacanes', oftewel Toffe Honden, officieel geregistreerd. 

Perros Bacanes ligt buiten de stad en is een waar hondenparadijs. Het is er schoon, groen en het uitzicht is fantastisch. Eerst huurde Santiago een auto van zijn opa voor het ophalen en thuisbrengen van 8 honden, maar inmiddels vervoeren twee busjes dagelijks 32 honden. De bank wilde Santiago geen lening geven voor de aanschaf van de tweede bus, maar gelukkig maakten Eclof / Lendahand dit mogelijk met een lening van 5.800 euro. Santiago betaalt de lening in 36 maanden terug tegen een rentepercentage van 2% per maand. Door de uitbreiding van zijn routes heeft Santiago 3 werknemers in dienst kunnen nemen, waarvan er twee op het terrein wonen. Ze zijn super enthousiast over 'Santi' en hun werk! 

Santiago factureert maandelijks 5.000 euro voor zijn dagopvang; 130 euro per maand per hond (ma t/m vrij). Ook krijgt Perros Bacanes inkomsten uit het hotel. Ieder weekend zit dat vol en er zijn zelfs honden die hier wonen voor 10 euro per nacht. De eigenaren halen hun honden op voor een weekendje weg en zijn 24/7 welkom voor een bezoek aan hun viervoeter. Ook heeft Perros Bacanes een was service en trainen ze de honden met een trainster uit Amerika. Iedere dag maken de honden een wandeling door de heuvels. 

De maandelijkse winst is 1.000 euro, die direct weer wordt geïnvesteerd in het bedrijf. Mooi om te zien dat Santiago zelf in loondienst is; hij heeft een salaris van 650 euro. Dat is niet veel meer dan dat van zijn personeel; zij verdienen maandelijks 520 euro of 390 euro inclusief inwoning. Santiago staat te popelen om de capaciteit van Perros Bacanes uit te breiden, maar wil afbetaald zijn voordat hij nadenkt over een nieuwe lening.

Ook investeren in een van onze ondernemers? 

Kijk hier voor het overzicht met projecten.

Deze blog is geschreven door Wendele van der Wiele, die gedurende haar reis in Zuid-Amerika lokale partner Eclof en verschillende ondernemers heeft bezocht in Colombia.


Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.