Lendahand 4e kwartaal 2017

Wat een kwartaal! Het beste kwartaal in de geschiedenis van Lendahand qua investeringen op de website. En niet alleen mochten we dit kwartaal meer nieuwe investeerders verwelkomen dan in alle voorgaande kwartalen van 2017, ook breidden we uit naar Engeland.

Na een zeer geslaagde pilot, zijn we begin oktober officiëel van start gegaan in Engeland. De crowdfundingmarkt in Engeland is 30 keer groter dan de Nederlandse en daarmee een belangrijke groeimarkt voor Lendahand. Samen met het Britse crowdfunding platform Ethex hebben we het initiatief Energise Africa gelanceerd, dat tevens ook steun krijgt van de Britse overheid, via het UK aid programma. In Q4 zijn via dit initiatief 12 projecten succesvol gefinancierd, waardoor 13.000 huishoudens toegang hebben gekregen tot schone energie. Benieuwd naar deze projecten? Neem vooral eens een kijkje op www.lendahand.co.uk.

En ook via ons vertrouwde platform in Nederland werd weer volop geïnvesteerd. Dit kwartaal mochten wij 299 nieuwe investeerders welkom heten, een record! In totaal werd er € 3.261.850 geïnvesteerd in 128 projecten, waardoor 545 banen werden gecreëerd en 1.792 zonnepanelen en biogas vergisters geïnstalleerd konden worden.

Tot slot mochten we het jaar afsluiten met het winnen van de Positive Finance Award in de categorie bewezen betekenisvol! De jury gaf te kennen onder de indruk te zijn van de ontwikkelingsdoelstellingen van Lendahand: “Hoe mooi is het dat een bedrijf vier duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties omarmt, zoals o.a. het beëindigen van armoede overal en in al haar vormen.”

Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.