Lendahand 2e kwartaal 2017

Daar zijn we weer met een update over de afgelopen drie maanden. Er is wederom veel gebeurd! We hebben een nieuwe partner in Georgië, onze eerste campagne in Finland is live gegaan en we hebben een bezoek gebracht aan onze partner in Mongolië, waar de Lendahand Foundation inmiddels is gestart met het geven van trainingen. Daarover meer op de Foundation website. Helaas ook minder goed bericht: lokale partner NPFC staat er financieel gezien minder goed voor dan gedacht.


Resultaten

Afgelopen kwartaal (Q2) mochten we 294 nieuwe uitleners welkom heten. In totaal is er in het vorige kwartaal 2.206.305 euro uitgeleend in 9 verschillende landen. Via onze lokale partner in Georgië, de nieuwste aanwinst op het Lendahand platform, kunnen nu ook dollar leningen verstrekt worden. Fun fact: 60 van jullie hebben reeds een dollar lening verstrekt! Ben je nog niet helemaal zeker of investeren in dollars ook iets voor jou is? Lees het blog van Koen voor meer informatie. 

In totaal is er inmiddels 16.999.050 euro uitgeleend. Het doorbreken van de 15 miljoen euro grens was een mooi excuus om weer eens een borrel te organiseren voor onze uitleners. Dit keer op twee locaties: in Rotterdam en in Amersfoort. In totaal mochten we zo'n 100 investeerders begroeten. Terwijl wij het glas hieven op de 15 miljoen gingen we door de 16 miljoen euro grens heen, wat neer komt op ruim 3.000 gecreëerde banen! 

NPFC

Inmiddels heeft lokale partner NPFC, sinds bekend is geworden dat hun financiële positie zwakker is dan gedacht, twee terugbetalingen verricht. Hiermee kon 100% van de april aflossingen en 35% van de mei aflossingen op de wallets worden gestort. Met de eerstvolgende betaling van NPFC wordt het restant van de mei aflossingen terugbetaald (65%). Ook met de betalingen van NPFC in de maanden na juli worden eerst de langst openstaande bedragen afgelost. 

NPFC probeert financieel orde op zaken te stellen door achterstallige betalingen te innen en eigen vermogen op te halen. Er zijn reeds nieuwe mensen aangenomen die hier invulling aan geven. NPFC is daarnaast in gesprek met lokale partijen om nieuw vreemd vermogen aan te trekken. Deze aanpak zou ze in staat moeten stellen om uiteindelijk alles terug te betalen. Zodra NPFC weer beschikking heeft over (lokale) funding, zal er gekeken worden of er versneld kan worden afgelost.

Lendahand op de radio

Hebben jullie onze radio commercial nog gehoord? Tot en met 23 juli waren we een maand lang te horen op NPO1. Ook gedurende deze periode kregen nieuwe uitleners via www.verdubbeljerendement.nl 25 euro korting op hun eerste lening. Ken je iemand die wellicht geïnteresseerd is? Stuur dan bovenstaande link door.

Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.