Eerste ondernemerstraining in Mongolië

Twintig Mongoolse ondernemers hebben afgelopen maand een training gekregen! Voor veel van onze ondernemers is kennis van ondernemerschap niet vanzelfsprekend en toegang tot kennis in onze partnerlanden is beperkt. Vandaar dat de  Lendahand Foundation trainingen verzorgt. Nu nog volgens het principe 'u vraagt, wij draaien', maar we zijn van plan om komend jaar een heuse Academy op te zetten, met een gestructureerd trainingsprogramma waarbinnen de ondernemers verschillende levels zullen doorlopen.

De laarzen van Dulamsuren
Kent u Dulamsuren nog? Zij was de eerste Mongoolse ondernemer aan wie wij via onze lokale partner een lening verstrekt hebben ( video). Uiteraard was zij een van de deelnemers aan deze eerste training. Met de lening die zij gekregen heeft, kon ze meer kunstleer inkopen en de productie van haar gewilde laarzen verhogen. Met de vaardigheden die Dulamsuren heeft opgedaan tijdens de training is ze een stapje dichter bij haar droom: het openen van een eigen werkplaats.

De talenschool van Minjin
Een andere deelnemer was Minjin. Acht jaar geleden opende zij de deuren van haar talenschool met een focus op het leren van Engels aan zowel kinderen als volwassenen. Minjin heeft twee vaste werknemers in dienst die les geven en twee parttimers die cursussen geven in toerisme, fotografie en computer diensten. Vorig jaar heeft Minjin via het Lendahand platform een lening van 2.200 euro gekregen. Met dit geld kan ze haar klaslokalen opnieuw inrichten en nieuwe apparatuur aanschaffen. Hierdoor kan ze het leerproces verbeteren, meer studenten aannemen én worden er nieuwe banen gecreëerd.

Minjin is dus lerares Engels. Met een succesvol bedrijf(je). Het succes en daarmee de groei van haar onderneming gaat gepaard met financiële verantwoordelijkheid. En dat is waar de training om de hoek komt kijken. Het effectief plannen van de dagelijkse activiteiten en verstandig omgaan met uitgaven zijn cruciale vaardigheden voor ondernemers. Het doel van de training was om de deelnemers praktische vaardigheden aan te leren met betrekking tot de eigen én de bedrijfsfinanciën.

Verkoop voorspellen
Minjin over de training: "Ik ben erg blij met de mogelijkheid om deze training te volgen. Ik heb leren boekhouden en heb nu een beter overzicht over mijn financiën. Ik ben een micro ondernemer en run een talencentrum. Ik heb tijdens de training geleerd dat om een succesvol bedrijf te runnen het belangrijk is om de verkoop te kunnen voorspellen. Ik zal er naar streven om alles wat ik bij deze training geleerd heb te gebruiken bij het runnen van mijn bedrijf."

Bekijk projecten

Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.