Ondernemer aan het woord: Carlos uit Colombia

Written by Peter Stolze on 19 June 2017

Panaderia La Suprema is sinds 7 jaar de bakkerij van Carlos, een vrolijke man van 41. De bakkerij heeft inmiddels twee filialen en in totaal vijf mensen in dienst, naast Carlos en zijn vrouw. Carlos neemt vooral mensen uit de buurt aan en gemiddeld verdienen zij zo'n 250 euro per maand. Ook zijn vrouw springt zo nu en dan bij, hoewel zij tevens een baan heeft bij een tandartspraktijk. De bakkerij is open van 6u tot 22u. Carlos is er in de ochtend en in de avond; tussen 11u en 15u rust hij uit. 

Carlos heeft een lening afgesloten van 10.200 euro via Eclof. Mede dankzij deze lening heeft hij een grotere oven kunnen aanschaffen, waarmee hij veel meer producten kan maken. Ook heeft hij geïnvesteerd in de inrichting van zijn nieuwste filiaal, zoals stoelen, tafeltjes en vitrines. Deze uitbreidingen hebben er toe geleid dat hij in deze periode drie nieuwe medewerkers heeft aangenomen. Over de wijk waarin zijn bakkerij ligt is Carlos tevreden; hij geeft aan dat het rustig is en dat de veiligheid de laatste jaren sterk is verbeterd door de aanwezigheid van militairen en camera's. 

Maandag tot en met vrijdag zet Carlos dagelijks ongeveer 300 euro om. In het weekend ligt dat hoger; zaterdag gemiddeld 450 euro en zondag gemiddeld 600 euro. Met de inkomsten van catering voor feestjes er bij opgeteld ligt zijn maandelijkse omzet rond de 12.000 euro en maakt hij ongeveer 2.250 euro winst. Zoals veel ondernemers in Bogota heeft Carlos ook nog andere inkomsten. Hij heeft een huis gekocht dat hij verhuurt en waar hij maandelijks 200 euro huur voor ontvangt. Graag wil Carlos in de nabije toekomst uitbreiden met nog 1 of 2 winkels.

Ook investeren in een van onze ondernemers? Bekijk hier het overzicht van alle projecten. 

Deze blog is geschreven door Wendele van der Wiele, die gedurende haar reis in Zuid-Amerika lokale partner Eclof en verschillende ondernemers heeft bezocht in Colombia.


Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.