In the media

Written by Hans Kramer on 31 January 2018

Everyone's a winner? How 'impact investing' can make money - and do good

Continue reading

Written by Hans Kramer on 31 January 2018

The largest Dutch news site interviewed our founder about switching his career from banker to social entrepreneur. An inspiring read about real values, happiness and fair business (in Dutch).

Continue reading

Written by Hans Kramer on 19 January 2018

How investing in solar energy can create a brighter future for Africa

Continue reading

Written by Peter Stolze on 19 January 2018

Het gaat niet alleen om winst

Continue reading

Written by Hans Kramer on 13 November 2017

Afgelopen jaar hebben Lendahand en ontwikkelingsorganisatie ICCO een strategische samenwerking gesloten. Onderdeel van de samenwerking is een investering van ICCO van een half miljoen euro in Lendahand.

Continue reading

Written by Hans Kramer on 19 July 2017

Peter: „Ik werkte in het centrum van Amsterdam op de gracht bij de bank. Maar eigenlijk ben ik een idealist. Ik kan niet tegen onrecht. Daar word ik oprecht boos en verdrietig om. Negen jaar geleden ging ik backpacken in Bangladesh. Daar sliep ik in een guesthouse in Dhaka dat was opgericht door een Nederlandse dame, Lisa. Zij haalde kinderen van straat en hielp ze aan werk. Dat vond ik zo vreselijk inspirerend. Toen ben ik gaan nadenken over een meer structurele manier om armoede te bestrijden. Via Lendahand kun je als particulier een ondernemer in Afrika, Zuid-Amerika of Azië geld lenen in ruil voor rente.

Continue reading

Written by Erna Goudt on 19 July 2017

Deze voormalige zakenbankier – die afzag van één ton salaris – bestrijdt nu met kapitalisme de armoede

Continue reading

Written by Hans Kramer on 1 May 2017

‘Investeren is de beste vorm van hulpverlening’, zegt Peter Heijen. De 40-jarige econometrist begon vier jaar geleden het crowdfundingplatform Lendahand, waarop leningen worden verstrekt aan kleine bedrijven in opkomende landen. Via een lokale partner komt het geld terecht bij ondernemers in de Filippijnen, Kenia en Colombia. ‘Door te geven kun je iemands waardigheid aantasten, stelt Heijen. ‘Maar een lening moeten ze terugbetalen’.​

Continue reading

Written by Hans Kramer on 24 April 2017

​In het aprilnummer van 2017, beoordeelt het blad met 'de slimste tips in geldzaken' Lendahand met 4 van de 5 F'jes. Het oordeel luidt: Zeker het overwegen waard. We zijn daar natuurlijk heel trots op en delen graag het artikel met onze uitleners.

Continue reading

Written by Hans Kramer on 3 March 2017

In België is crowdfundingplatform lendahand.com van start gegaan. Het initiatief steunt KMO's in ontwikkelingslanden, om jobs te creëren. De stichter van het platform is ex-bankier Peter Heijen.​ Met interviews in verschillende kranten, (online) tijdschriften en zelfs op de landelijke televisie, trapte hij de entree van Lendahand in België af.

Continue reading

Written by Hans Kramer on 9 August 2016

Lendahand-oprichter Peter Heijen was te gast bij BNR's Zaken doen met... Hij vertelde over de financiële steun die Lendahand ontvangt van de Britse overheid.

Continue reading

Written by Peter Stolze on 20 January 2015

2 juni 2015: "Crowdfunder Lendahand bereikt 2 miljoen euro met mesokrediet".

Continue reading

Written by Hans Kramer on 14 October 2014

Founder Peter Heijen at BNR radio show 'doing business with..'. Listen here to the interview.

Continue reading

Written by Peter Stolze on 1 April 2014

Consumers' union sees "Lendahand as alternative savings product" (gids mei 2014).

Continue reading