Verdubbel je rendement!

Bij Lendahand leen je jouw geld uit aan ondernemers in opkomende landen, via solide lokale partners. Met dat geld kan de ondernemer mensen aannemen en zijn bedrijf laten groeien. En jij ontvangt tot wel 4,25% rente per jaar. Dat noemen wij dubbel rendement!

Bekijk projecten! Meer informatie

Nu tijdelijk een WakaWaka Light cadeau!

Profiteer van een samenwerking tussen Lendahand en WakaWaka. De eerste 100 nieuwe uitleners vanaf maandag 3 oktober 2016 06:00 ontvangen bij een lening van 250 euro een WakaWaka Light cadeau (lees onderaan de pagina de actievoorwaarden). De WakaWaka Light is de meest efficiënte solar-lamp ter wereld. Eén dag opladen in de zon geeft tot wel 80 uur zeer fel, veilig en duurzaam licht. En het allermooiste is: voor elke WakaWaka die wij weggeven, gaat er altijd een WakaWaka Light naar een gezin zonder elektriciteit in een crisisgebied.

Bekijk projecten

Waarom Lendahand

De beste stimulans voor de economie is een sterke middenstand. Dát is onze opvatting. Ook in opkomende landen zouden kleine en middelgrote bedrijven heel goed kunnen bijdragen aan economische groei. Als de werkgelegenheid groeit, zorgt dit voor een daling van de armoede. En dat leidt weer tot betere gezondheidszorg en onderwijs.

Het probleem is alleen dat het MKB in opkomende landen vaak geen toegang heeft tot (betaalbare) financiering. Banken zijn vooral ingesteld op grote bedrijven. Zij stellen eisen waar kleine ondernemingen niet aan kunnen voldoen. Voor microkredietinstellingen zijn deze bedrijfjes juist weer te complex.

Daarom biedt Lendahand een oplossing aan via crowdfunding. De ondernemers kloppen voor financiering aan bij onze lokale partners en als de bedrijfjes aan de voorwaarden voldoen, komt hun aanvraag op de Lendahand website te staan. De lokale partners dekken daarbij de risico’s af op wisselkoersschommelingen en wanbetaling.

Verantwoord investeren? Verdiep je in de risico’s.

Bekijk projecten

Voorwaarden voor deelname aan de Lendahand WakaWaka Actie