Ondernemer aan het woord: Jesus Molina uit Colombia

Jesus en zijn vrouw zijn al bijna 10 jaar de trotse eigenaars van Gobaplast, een familiebedrijf in de hoofdstad van Colombia, Bogotá. Gobaplast maakt verpakkingen voor medicijnen. Jesus is werktuigbouwkundige en samen met zijn vrouw en zoon werken ze hard om het bedrijf tot een succes te maken. 

Ze hebben dankzij de lening via Lendahand inmiddels 6 vaste medewerkers in dienst en gaan binnenkort twee nieuwe mensen aannemen. Een mooi moment voor een interview.

Jesus: ''Ik hoorde van Lendahand via een vriend. Hij vertelde over het snelle werkproces en de goede condities om leningen af te sluiten. Hier in Colombia kan dat eigenlijk alleen bij grote banken. Maar dan betaal je ontzettend hoge rentes. De rentes die ik betaal voor een lening via Lendahand, zijn veel lager. Al kan het natuurlijk altijd lager. Daar ben je nu eenmaal ondernemer voor. Bovendien heb ik goed persoonlijk contact. Daardoor voelt de relatie met Lendahand als plezierig.

Trots
Ontzettend trots is hij op zijn bedrijf: Ik werk het liefst 24/7. Mijn werk is een kunstvorm! Die instelling heeft Jesus geen windeieren gelegd: Afgelopen jaar heb ik 3 nieuwe machines kunnen kopen in Duitsland. Daardoor kan ik meer verpakkingen maken en verkopen aan grotere klanten. Ik kon verhuizen naar een mooier gebouw, maar dat heb ik niet gedaan. Mijn werkplaats is nog groot genoeg en ik betaal nu een gunstige huurprijs. In de afgelopen twee jaar zijn mijn omzet en winst 150% gestegen. Maar we zijn nog niet klaar. Ik wil verder groeien en meer mensen aan werk helpen!

Doordat de lening is binnengehaald, trekt mijn bedrijf nu grotere klanten aan. Dat is een groot pluspunt. Ik had wellicht hetzelfde resultaat kunnen boeken zonder de lening, maar niet zo snel. Dat had me zeker extra jaren gekost. Ik kon nu in korte tijd extra mensen aannemen, waardoor zij hun gezinnen beter kunnen onderhouden.

Nieuwe lening
Onlangs hebben we een nieuwe lening kunnen verstrekken aan Jesus. De lening gebruikt hij voor de aankoop van grondstoffen. Op de langere termijn wil Jesus de productiecapaciteit verder uitbreiden door de aanschaf van nóg een extra machine en een eigen productielocatie.

Ook investeren in een van onze ondernemers? Kijk hier welke projecten financiering nodig hebben. 

Ontvang onze nieuwste blog posts direct in je inbox

Vul je e-mail adres hieronder in om bij elke nieuwe geplaatste blog een e-mail te ontvangen.