Zomerstage bij Lendahand

Een paar jaar geleden leerde ik Lendahand kennen tijdens het schrijven van mijn scriptie over microfinanciering. Al snel werd duidelijk dat deze vorm van investeren een goede tool is voor armoede bestrijding, maar dat er ook nog veel ruimte is voor verbeteringen en groei. Nu ook “not just for profit” bedrijven zich focussen op impact investing is er veel innovatie en efficiëntie. 

Nu nog een beetje achtergrond informatie over mijzelf. Ik ben Roelien, 23 jaar oud en net terug van een half jaar studeren in Shanghai. Ik heb hier mijn tweede bachelor Econometrie afgerond aan de UvA. Hiervoor heb ik Economics & Finance gestudeerd, omdat ik het altijd maar gek vond dat de rijkdom tussen landen zo erg verschilt. Ik vind China ook een mooi voorbeeld van hoe snel de economie van een land kan groeien door de juiste middelen en innovatie. 

Deze zomer ga ik mij vooral bezig houden met de internationale toekomst van Lendahand. Als platform willen we graag groeien en in het buitenland is veel potentie. In veel landen is er nog geen crowdfunding platform dat zich actief focust op projecten in opkomende landen. Daarnaast zal ik enkele data analyses uitvoeren en kleinere projecten oppakken. 

Er is nog genoeg te doen, dus ik ga snel weer aan het werk! 

Ontvang onze nieuwste blog posts direct in je inbox

Vul je e-mail adres hieronder in om bij elke nieuwe geplaatste blog een e-mail te ontvangen.