Transfernieuws: Oprichter Peter Heijen naar PlusPlus

Na bijna 10 jaar heb ik besloten te stoppen als bestuurder bij Lendahand. Dankzij mijn vrouw Esther kreeg ik de kans om mijn hart te gaan volgen en sociaal ondernemer te worden. Ik had het nog nooit gedaan dus ik dacht dat ik het wel kon. Dank nog Pipi Langkous voor dat advies. Zonder enige relevante kennis of ervaring van de zaken die ik van plan was, begon ik eraan :)

Het afscheid is niet met pijn in mijn hart. Het voelt niet eens echt aan als afscheid. Ik blijf voorlopig nog betrokken bij Lendahand Impact+ en natuurlijk als aandeelhouder. En ik zal Koen en het team graag - gevraagd en ongevraagd - adviseren. Maar er is iets nieuws op mijn pad gekomen. In de afgelopen twee jaar hebben we gewerkt aan een compleet nieuw crowdfunding platform: PlusPlus.nl. En ik mag daar leiding aan gaan geven. 

 

Ongelooflijk trots

De eerste 2 jaren waren gaaf, maar ook met veel tegenslagen. Een aantal keer had ik het bijna opgegeven. Maar toen mijn spaargeld en motivatie bijna op waren, stapten Peter Stolze en Koen The in. Zij hebben het Lendahand-spel drastisch veranderd. Bedankt mannen! Het was een eer om al die jaren samen op te trekken. 

Nu staat er een prachtige sociale onderneming met een team van 20 bijzondere mensen die op dagelijkse basis grote impact realiseren. Daar ben ik trots op maar ik realiseer me dat 99% van die resultaten dankzij het wel zeer bijzondere team is behaald. Onder leiding van Koen heeft Lendahand in de afgelopen 3 jaar forse stappen gemaakt. Daarom kijk ik met vertrouwen naar de toekomst van Lendahand.

 

Waarom ik dan ga? 

Lendahand maakt echt impact, maar de allerarmste mensen in rurale gebieden bereiken we minder goed. Ongeveer 3 jaar geleden kwamen Solidaridad en ICCO op ons pad, met het idee om met hun lokale mensen projecten voor Lendahand te vinden en te monitoren. Ik wilde daarin nog veel verder gaan en we besloten om samen een ​​nieuw platform te creëren. PlusPlus werd geboren en stal mijn hart!

 

Geen honger meer

PlusPlus richt zich op kleine en middelgrote agrarische bedrijven in ontwikkelingslanden. Deze bedrijven kunnen die allerarmsten bereiken en dragen bij aan lokale voedselzekerheid. Tegelijkertijd hebben deze bedrijven bijna geen enkele toegang tot krediet. PlusPlus pakt deze uitdaging op en ik heb de eer en het genoegen gekregen om dit op te zetten en hieraan leiding te geven. Die kans grijp ik graag aan. Het geeft me de ruimte om weer te ondernemen en mijn idealistische ambitie nog veel meer handen en voeten te geven. 

 

Over PlusPlus

Als je geld uitleent via PlusPlus kies je ervoor om je geld betekenis te geven. Jouw investering heeft impact op mensen aan de andere kant van de wereld. Je leent geld uit aan ondernemers in de agrarische sector en voedselketen. Via hen investeer je in nieuwe banen en voedselproductie in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zo wordt jouw geld - zonder rente te ontvangen - tóch meer waard. Neem eens een kijkje op PlusPlus.nl!


 

Ontvang onze nieuwste blog posts direct in je inbox

Vul je e-mail adres hieronder in om bij elke nieuwe geplaatste blog een e-mail te ontvangen.