Lendahand Blog

Updates

Even voorstellen: Richard Baptist

Geschreven door Richard Baptist op 25 september 2017

Putting the Tech in FinTech

Tot voor kort werd de ontwikkeling van de website (‘het online platform’) uitbesteed aan een extern bureau. Dat is een model dat steeds meer onder druk is komen te staan. Lendahand is een FinTech bedrijf en daarbij hoort snelheid, wendbaarheid en een naadloze aansluiting op alle aspecten van het bedrijf om het bereiken van onze doelstellingen zo soepel mogelijk te bewerkstelligen.

Als ervaren developer kom ik het IT-team aanvullen. Dat zijn nu drie man: Eduard, Dinand en ik. Wanneer je deze blog post leest, hebben we het volledig beheer van onze website in eigen hand en kunnen we in de komende periode snel verbeterslagen maken.

 

Over mijzelf

Na een lange en gevarieerde carrière in IT, waarvan een groot deel bij de Rabobank, kreeg ik door dat wat ik deed niet volledig bij mij paste. Na een jaar sabbatical en een korte periode als ZZP-er heb ik een koerswijziging gemaakt door mij te richten op web development. Een energieke en informele sector waarbij ik snel van idee naar realisatie kan gaan.

Veel tech startups claimen de wereld beter te maken. Ik wil dat niet weerleggen, maar wel in perspectief brengen. Welke problemen lossen we op? En voor wie precies?

Ja, ik vind het gaaf dat ik met een druk op de knop mijn muziek van de woonkamer naar de slaapkamer kan verplaatsen. Ik kan als muziek- en tech liefhebber echt wel genieten van dat soort dingen. Tegelijkertijd besef ik heel goed dat we meer moeten doen dan dat.

Lendahand

Over de jaren heen raakte ik gefascineerd door de manier waarop economie werkt en vooral ook gefrustreerd over hoe het nu níet werkt. Wij hebben geen welvaartsprobleem, maar een distributieprobleem. Het is duidelijk dat het anders moet, maar hoe? Het antwoord hierop is niet eenvoudig, maar ik geloof dat Lendahand een aandeel levert in de oplossing en ik ben blij daaraan mee te kunnen helpen.

Tijdens mijn rondreizen in Azië heb ik goed opgelet hoe mensen daar leven met het besef dat de impact die ik kan maken daar veel groter is dan wat ik hier kan doen met dezelfde middelen. Nu lever ik mijn bijdrage alsnog vanuit Nederland, maar wel voor die markten waar de impact het grootst is.

Gedrevenheid

In mijn vakgebied is "Test Driven Development" een bekende term, waar veel variaties op zijn bedacht; serieuze als Behavior Driven Development en minder serieuze als Hype Driven Development. Sommige mensen krijgen er een kik van om continu nieuwe technologie toe te passen. Dat heb ik tot op zekere hoogte ook, maar voor mij is de vraag wélke technologie ik toepas minder belangrijk dan de vraag wáár ik die technologie op toepas. Vandaar mijn zelfgekozen titel bij Lendahand: Purpose Driven Developer. Ik heb er zin in!

Abonneer je op onze Blog

en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!