Sistema.bio

funding gap emerging markets

Sistema.bio is een sociale onderneming uit Mexico, opgericht in 2010. Zij maken, verkopen, distribueren, installeren en financieren bio-vergisters van hoge kwaliteit voor boeren in Latijns-Amerika, India en Kenia. De missie is waarde creëren uit afval, over de hele wereld: duurzame energie (biogas) en organische mest.

Bio-vergisters en het gehele bijbehorende servicepakket geven boeren de mogelijkheid om van een probleem (stalmest) een oplossing te maken door het in duurzame energie te transformeren. De bio-vergister is ook een afvalbeheersysteem, en draagt bij aan het verminderen van vervuilde plekken en het verminderen van broeikasgassen. Op deze manier kunnen boeren koken zonder rook, wat longziektes voorkomt, en ook de productiviteit van hun boerderijen verbeteren met organische mest.

Alex Eaton – CEO Sistema.bio werkte aan zonne-energie projecten in Centraal-Amerika toen hij het potentieel van bio-vergisters ontdekte en de lage kwaliteit technologie veranderde in een duurzame, empathische, winstgevende en globale sociale onderneming. Hij is mede-oprichter van het bedrijf.

General information

BorrowerBUEN MANEJO DEL CAMPO, S.A. DE C.V.
CountryMexico
Head officeMexico City
Websitehttp://sistema.bio/
Founded17 July 2012
Active on Lendahand since 3 May 2018

Financial information per 2021-06-30

Total assets€10,155,500
Revenue€4,030,775
Leverage ratio24.00%
Liquidity140.00%

About Mexico

Mexico is een federale republiek die bestaat uit 31 staten én Mexico-Stad, een van de grootste steden ter wereld. Naast de Spaans sprekende bevolking, spreekt ongeveer 10 procent van de bevolking een inheemse taal. In 2020 onderging Mexico's een stevige economische krimp van -8,5%, veroorzaakt door een sterke impact van COVID-19 (4e land ter wereld in termen van aantal sterfgevallen door COVID). De economie heeft zich nu met + 3% in Q4 '20 herstelt en verwacht wordt dat het land in 2021 een groei van + 3% tot + 5% zal doormaken. Het belangrijkste landbouw exportproduct is maïs (4e grootste exporteur ter wereld). Het welzijn van de bevolking is ongelijk verdeeld: de top 20% verdient 55% van het totale inkomen en bijna een vijfde van de bevolking leeft onder de armoedegrens.

Last funded project