Monthly overview October

Tegenover mijn flatje kleuren de bladeren prachtig roodbruin, het lijkt er op dat de herfst eindelijk aangebroken is. En dat mag ook wel, het is onderhand november. Hoog tijd voor weer eens een maandoverzicht.

Direct duurzaam investeren

Afgelopen maand is er voor het eerst een directe investering via onze site gefinancierd. Normaal gesproken is er altijd een lokale partner via wie de ondernemers op onze website gefinancierd worden. Maar in het geval van WEnergy was daar geen sprake van, WEnergy zelf is rechtstreeks de tegenpartij in de verstrekte lening. Voor ons was dit wel spannend, want hoewel WEnergy een heel gaaf project had dat erg geschikt is voor crowdfunding was het even afwachten hoeveel vraag er in de Nederlandse markt is voor zo'n directe financiering aan een buitenlands bedrijf.

Nog meer innovatieve investeringen

Ook nieuw op onze website is lokale partner Umati. Via Umati maken we meer leningen mogelijk in Kenia. De leningen die verstrekt worden door Umati zijn factoring leningen (debiteurenfinanciering), waarbij leveringen van ondernemers (vaak boeren) versneld worden betaald door een derde partij, Umati. Hierdoor hebben ondernemers eerder hun geld en kunnen ze hun productie verhogen. Koen legt het verder uit in zijn blog.

Open over onze portefeuille

Als Lendahand vinden we het belangrijk om transparant te zijn in onze informatieverstrekking. Om die reden geven wij sinds kort een overzicht van onze complete leningportefeuille. Op deze manier hebben uitleners heel direct inzicht in de kwaliteit van onze leningen en de marge die wij berekenen voor onze diensten. Dit doen we net als alle andere crowdfunding platformen die aangesloten zijn bij de Branchvereniging Crowdfunding Nederland.

Nieuwste aanwinst: Boaz Heijen!

Laat ik afsluiten met weer de nieuwste aanwinst aan de Lendahand familie. 2 maanden geleden werd onze Peter vader van een zoon, afgelopen maand werd onze Peter vader van een zoon. De eerste is Peter Stolze die vader werd van Lutze, de tweede is Peter Heijen die vader werd van Boaz. Waarmee we hen van harte feliciteren.

Welke Peter gaat er volgende maand een zoon krijgen? We gaan het zien.

Get our newest blog posts straight to your inbox

Enter your email below to receive an email every time we publish a new blog post.