Project updates

Ondernemer aan het woord: Narankhuu uit Mongolië

Erna Goudt, 28 june 2017

Narankhuu en Enkhmaa hebben een kledingzaak voor damesmode in het centrum van Ulaanbaatar. Onlangs zijn ze naar de ‘Peace Mall’ gelegen aan de hoofdstraat verplaatst. Narankhuu houdt zich voornamelijk bezig met het importeren van de kleding vanuit Hongkong. Enkhmaa runt de winkel.

Read more...

Ondernemer aan het woord: Carlos uit Colombia

Peter Stolze, 19 june 2017

Panaderia La Suprema is sinds 7 jaar de bakkerij van Carlos, een vrolijke man van 41. De bakkerij heeft inmiddels twee filialen en in totaal vijf mensen in dienst, naast Carlos en zijn vrouw. Carlos neemt vooral mensen uit de buurt aan en gemiddeld verdienen zij zo'n 250 euro per maand. Ook zijn vrouw springt zo nu en dan bij, hoewel zij tevens een baan heeft bij een tandartspraktijk. De bakkerij is open van 6u tot 22u. Carlos is er in de ochtend en in de avond; tussen 11u en 15u rust hij uit.

Read more...

Entrepreneur in the spots: Kheng and Bunkhoeung

Hans Kramer, 19 june 2017

Have you ever wondered why people in third world countries retreive plastic from trash cans? Talking with Kheng and Bunkhoeung I got the answer to that question.

Read more...

Ondernemer aan het woord: Edilberto uit Colombia

Peter Stolze, 19 june 2017

Samen met zijn vrouw heeft Edilberto het stuk grond gekocht waar zijn winkel en de loods op staan. Ook hebben ze naast zijn zaak een groot pand gebouwd. Het pand bestaat voornamelijk uit hun woonruimte, maar ze verhuren er ook een appartement voor 65 euro per maand. Tevens heeft zijn vrouw op de begane grond een klein supermarktje. Ideaal, want wanneer zijn vrouw er even niet is kan Edilberto bijspringen.

Read more...

Ondernemer aan het woord: Ana Lopez uit Colombia

Peter Stolze, 14 june 2017

Tijdens het interview komt de man van Ana glunderend zijn werkplaats uitgelopen. Hij laat de binnenband zien die hij daar aan een klant aan het verkopen is. 'Hier maak ik 50% winst op!'. Dagelijks zetten ze ongeveer 200.000 pesos om (65 euro).

Read more...